PR_Vinter_Älvsbyhus.jpg

Kan Älvsbyhus vinna en Guldbagge?

Publicerad i:

I tv-aktuella tv-serien ”Jägarna” spelar ett drömhus från Älvsbyhus en viktig roll.

Det unga paret som handlingen kretsar kring ska sätta bo:

– Det kändes väldigt naturligt att Älvsbyhus är en del av den här berättelsen, säger Jennifer Johansson, marknadschef, Älvsbyhus.

 

Succefilmerna ”Jägarna” och ”Jägarna 2” har fått sin fortsättning, men nu som tv-serien ”Jägarna” aktuell i TV4.

I serien är Rolf Lassgård tillbaka i rollen som Erik Bäckström, men numera inte aktiv som polis och han har isolerat sig med hunden Bella. In i handlingen kliver Erik Bäckströms brorson Peter, spelad av Johan Marenius Nordahl, som är nybliven polis och som också planerar att köpa hus. Och det är här Älvsbyföretaget Älvsbyhus får en roll att fylla.

Jennifer Johansson, marknadschef, Älvsbyhus:

– Eftersom handlingen är placerad här i trakterna av Älvsbyn så var det inte särskilt långsökt att Eriks brorson Peter skulle bli nyfiken på ett av våra hus när tankarna på att bygga nytt kom.

– De är på en visning och tittar på huset, bläddrar i katalogen och drömmer om det där nya huset och hoppas kunna ro i land affären. Nu ska jag väl inte begå en ”spoiler” för de som ännu inte sett tv-serien, så hur det går med husköpet får jag väl lämna som en ”cliffhanger”.

 

Älvsbyhus är med som en av finansiärerna bakom tv-serien, även det en sak som kändes naturlig.

Johansson:

– Vi uppskattar att tv-produktionen är förlagd till Älvsbyn och vi ser förstås att det bidrar till både vår hemkommuns näringsliv och kännedom. Kan vi bidra för att göra det möjligt känns det bara bra.

– Tv-serien känns också uppdaterad, den ger en modern bild av ett samhälle och rymmer förutom actionscenerna också vackra naturbilder och ger en bredare bild av ett normalt liv i en mindre svensk kommun.

 

Ronny Olovsson, PR-strateg på Vinter, var med i arbetet med produktionsbolaget bakom tv-serien ”Jägarna”:

– För oss var det viktigt att det skulle smälta in som en naturlig del av handlingen och kännas äkta. Vi tycker det blev väldigt bra. Det är ett stort beslut, kanske det största köp man gör, så deras funderingar kring finansieringen som vägs mot drömmarna om att få bygga ett gemensamt hem är naturliga delar av ett husköp. Produktionsbolaget ville verkligen att det skulle bli autentiskt, som det fungerar på riktigt.

 

Fotnot: Tv-serien ”Jägarna” har sänts på C-More, men går nu i TV4. Det första avsnittet sändes onsdagen den 20 mars. Serien finns att streama på TV4 Play.

tv-program tv4 pr

Publicerat torsdag 21 mars, 2019

Läs också: